niedziela, 14 kwietnia 2013

Zucchini cakes | Placuszki z cukinii


Trying to find something easy to make, fast and healthy? You can end your search now. These zucchini cakes are exactly what you've been looking for!

Ingredients:


  • 1big zucchini, grated
  • 2 or 3 garlic cloves, minced
  • 3 eggs
  • 1tbsp chopped fresh mint
  • 250g feta, crumbled
  • 2 1/2 cups plain flour
  • freshly grated black pepper
  • salt
+olive oil for frying
+greek yogurt

Preparation:

In a medium bowl, combine grated zucchini, garlic, eggs, mint, feta and flour. Season with salt and pepper.

Pour a little oil to the pan and heat over a medium heat. Place spoonful of the batter into the pan for each cake and fry for 3-4 minutes on each side (or until golden brown). Transfer cooked cakes on a paper towel to drain excess oil from them. Serve immediatelly with some greek yogurt on yop.

Enjoy!
_______________________________

Starasz się znaleźć coś łatwego do przygotowania, szybkiego i zdrowego? Możesz już zakończyć poszukiwania. Te placuszki z cukinii są dokładnie tym czego szukasz!

Składniki:
  • 1 duża cukinia, starta
  • 2 lub ​​3 ząbki czosnku, posiekane
  • 3 jajka
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 250g sera feta, pokrojonego na mniejsze kawałki
  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej
  • pieprz
  • sól
+ oliwa z oliwek do smażenia
+ jogurt grecki

Przygotowanie:

W średniej misce wymieszaj startą cukinię, czosnek, jajka, miętę, fetą i mąkę. Dopraw solą i pieprzem.

Wlej trochę oliwy na patelnię i podgrzewaj na średnim ogniu. Umieść kopiastą łyżkę ciasta na rozgrzanej patelni i smaż przez 3-4 minuty z każdej strony (lub do uzyskania złoto-brązowego koloru). Aby pozbyć się nadmiaru oleju, przenieś usmażone placki na papierowy ręcznik. Podawaj od razu z jogurtem greckim.

Smacznego!