Trying to find something easy to make, fast and healthy? You can end your search now. These zucchini cakes are exactly what you've been looking for!
Ingredients:
- 1big zucchini, grated
- 2 or 3 garlic cloves, minced
- 3 eggs
- 1tbsp chopped fresh mint
- 250g feta, crumbled
- 2 1/2 cups plain flour
- freshly grated black pepper
- salt
+olive oil for frying
+greek yogurt
Preparation:
In a medium bowl, combine grated zucchini, garlic, eggs, mint, feta and flour. Season with salt and pepper.
Pour a little oil to the pan and heat over a medium heat. Place spoonful of the batter into the pan for each cake and fry for 3-4 minutes on each side (or until golden brown). Transfer cooked cakes on a paper towel to drain excess oil from them. Serve immediatelly with some greek yogurt on yop.
Enjoy!
_______________________________
Starasz się znaleźć coś łatwego do przygotowania, szybkiego i zdrowego? Możesz już zakończyć poszukiwania. Te placuszki z cukinii są dokładnie tym czego szukasz!
Składniki:
- 1 duża cukinia, starta
- 2 lub 3 ząbki czosnku, posiekane
- 3 jajka
- 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
- 250g sera feta, pokrojonego na mniejsze kawałki
- 2 1/2 szklanki mąki pszennej
- pieprz
- sól
+ oliwa z oliwek do smażenia
+ jogurt grecki
Przygotowanie:
W średniej misce wymieszaj startą cukinię, czosnek, jajka, miętę, fetą i mąkę. Dopraw solą i pieprzem.
Wlej trochę oliwy na patelnię i podgrzewaj na średnim ogniu. Umieść kopiastą łyżkę ciasta na rozgrzanej patelni i smaż przez 3-4 minuty z każdej strony (lub do uzyskania złoto-brązowego koloru). Aby pozbyć się nadmiaru oleju, przenieś usmażone placki na papierowy ręcznik. Podawaj od razu z jogurtem greckim.
Smacznego!
ja zawsze dodaję czosnek do sosu jogurtowego i łyżeczkę suszonego oregano, też jest pyszne ;)
OdpowiedzUsuń