niedziela, 14 kwietnia 2013

Baked eggs caprese | Pieczone jajka w wersji caprese



Tired of same old hard boiled eggs? Today we present a recipe that will diversify your breakfast. This baked egg is super simple to make and super delicious!

Ingredients:
(serves 1)

  • 1 egg
  • 1 big slice of ham
  • handful of cherry tomatoes
  • 4 slices of white mozzarella cheese
  • fresh chopped basil (3/4 leaves)
  • salt + pepper


Preparation:

Preheat oven to 375F and prepare small oven safe dish.

Place big slice of ham at the bottom of your dish. Cut tomatoes in halves and place on the ham. Cover it with white mozzarella slices. Sprinkle fresh basil on top and finally carefully crack the egg (or two depending how big your dish is). Add salt and pepper to taste.

Bake for 20min or until egg is cooked.
Serve immediately  with bread.

Enjoy!

_________________________________________________________________________

Zmęczeni jedzeniem tych samych jajek na twardo? Dzisiaj prezentujemy przepis, który urozmaici wasze śniadania. Te pieczone jajka są niezwykle proste do wykonania i bardzo smaczne!


Składniki:
(na jedną porcję)

  • 1 jajko
  • 1 duży plaster szynki
  • garść pomidorków cherry
  • 4 kawałki białego sera mozzarella
  • świeża posiekana bazylia (3/4 listki)
  • sól + pieprz


Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190C i przygotuj małe żaroodporne naczynie.

Umieść duży plaster szynki na spodzie naczynia. Pokrój pomidorki na połówki i umieść na szynce. Przykryj całość mozzarellą, a następnie posyp świeżą bazylii na i na koniec uważnie wbij jajko (lub dwa w zależności jak duże jest twoje naczynie). Dodaj sól i pieprz do smaku.

Piec przez ok. 20 minut lub do momentu kiedy jajko jest ugotowane.
Podawać natychmiast z chlebem.

Smacznego!