poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Twisted Pork Chops&Crispy Potatoes | Niestandardowe Kotlety schabowe&Chrupiące pieczone ziemniaczki



Twisted pork chops with mustard mushrooms and crispy potatoes, doesn't it sound good ?
We tried, it does not only sound good it teasts really, really good too! 

Ingredients:
  • 4 boneless pork chops
  • 8 oz mushrooms, sliced
  • 6 tablespoons olive oil, divided
  • 1/4 cup flour
  • 1/2 cup chicken broth
  • 2 tablespoons mustard
  • 5 big potatoes
  • 1 tablespoon dried grounded parsley 
  • salt and pepper
  • fresh parsley for decoration 

Preparation:

In a large pot cook the potatoes (don't peel them!), it will take about 30 minutes. When potatoes are ready cut them into 2 inch cubes, place them in the oven-pan, cover with 2 tbsp olive oil, sprinkle with parsley and bake in the oven on the grill mode in 400 F  until golden-brown (that is going to take about the time of preparing meat). Toss the potatoes around once or twice so they are evenly browned.

In a medium size pan heat 2 tablespoons of the olive oil. Add the mushrooms and cook until they are soft and golden-brown. Remove mashrooms from the pen and set aside.

Heat the remaining 2 tablespoons of olive oil in the same skillet. Season pork chops with salt and pepper. Place flour on a plate and dredge each pork chop in it. Place meat on the pan and cook until they are cooked through (flipping once). That is going to take about 7-8 minutes Remove from the pan and cover with foil.

To the same pan add chicken broth and mustard and cook for 1 minute stiring constantly. Place mushrooms back in the pan and stir to coat the mushrooms. Season with salt and pepper.

By this time the potatoes should be ready, if so remove them from the oven and serve with pork chops covered with mushrooms.

Enjoy!
_________________________________________________________________

Nie takie klasyczne kotlety z sosem z musztardowych pieczarek i chrupiące pieczone ziemniaczki, czy to nie brzmi pysznie ? My spróbowałyśmy i już wiemy, że również smakuje pysznie! Twoja kolej ;) 

Składniki:


  • 4 kotlety wieprzowe bez kości
  • 300 g pieczarek, pokrojonych na plasterki
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy
  • 5 dużych ziemniaków
  • 1 łyżka suszonej tartej pietruszki
  • sól i pieprz
  • świeża pietruszka do dekoracji

Przygotowanie:

W dużym garnku ugotuj ziemniaki (nie obieraj ich!), to zajmie około 30 minut. Gdy ziemniaki są gotowe pokrój je w kostkę , umieść je na blasze do pieczenia, dokładnie pokryj 2 łyżkami oliwy z oliwek, posyp suszoną pietruszką i piecz w piekarniku pod grillem w 200 stopniach C na złoto-brązowy kolor (powinno to zająć tyle samo czasu co przygotowanie mięsa). Podczas pieczenia obróć ziemniaki raz lub dwa tak by były równomiernie zarumienione.

Na średniej wielkości patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj pokrojone grzyby i smaż, aż będą miękkie i złocisto-brązowe. Zdejmij pieczarki z patelni i odstaw na bok.

Na tej samej patelni rozgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy. Kotlety, dopraw solą i pieprzem. Wysyp mąkę na talerz i obtocz każdy kotlet w mące. Umieść mięso na patelni i smaż, aż będzie gotowe czyli przez około 7-8 minut (przewróć mięso tylko raz!). Gotowe kotlety zdejmij z patelni i przykryj folią.

Na tą samą patelnie, wlej rosół i musztardę i gotuj przez 1 minutę stale mieszając. Umieść grzyby z powrotem na patelni i wymieszaj tak by dokładnie pokryły się sosem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

W tym czasie ziemniaki powinny się już upiec, jeśli tak to wyjmij je z piekarnika i podawaj razem z kotletami pokrytymi grzybowym sosem.

Smacznego!