niedziela, 14 kwietnia 2013

Fish tacos | Rybne taco


During Lent, the fact that we can't eat meat is really not easy for us and finding vegetarian recipes is extremely difficult. Fortunately we came up with the idea to make a fish tacos, which came out amazing!


Ingredients:


Tacos:
  • 1 lbs. fillet of tilapia/ amur
  • 1 tsp. ground cumin
  • 1 tsp. ground coriander
  • 1/2 tsp. sweet pepper
  • 1/4 tsp. chili pepper
  • pinch of salt
  • 2 garlic cloves (minced)
  • oil
  • 2 tortillas
  • 1,5 cups shredded cabbage

Dressing:
  • 1/2 chopped onion
  • 1/3 cup chopped fresh cilantro
  • 3 tbsp. mayonnaise
  • 3 tbsp. sour cream
  • 1 tsp. grated lime zest
  • 2 tsp. fresh lime juice
  • pinch of salt
  • 1 garlic clove, minced

Preparation:

Preheat oven to 425F.

To prepare tacos, combine cumin, coleander, sweet pepper,and chili pepper in a small bowl; sprinkle spice mixture evenly over both sides of fish. Massage garlic into the fillet and splash with oil. Wrap your fish in tin foil and place in the preheated oven. Bake at 425° for 15 minutes or until fish flakes easily when tested with a fork. Place fish in a bowl; break into pieces with a fork. 

When your fish is in the oven prepare dressing: combine all the ingredients in a small bowl and set aside.


Heat tortillas according to package directions. Divide fish evenly among tortillas; top each with cabbage and dressing.

Enjoy!

_________________________________________________________________________

W okresie wielkiego postu fakt, że nie możemy jeść mięsa jest nam bardzo nie na rękę, a znajdowanie wegetariańskich przepisów jest niezwykle trudne. Na szczęście wpadłyśmy na pomysł, aby zrobić rybne taco, co okazało się strzałem w dziesiątkę! 


Składniki:


Tacos:

  • 500g filetu z tilapii/amura
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry 
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki papryki chili
  • szczypta soli
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • olej
  • 2 tortille
  • 1,5 szklanki posiekanej kapusty


Dressing:

  • 1/2 posiekanej cebuli
  • 1/3 szklanki posiekanej świeżej kolendry/pietruszki
  • 3 łyżki. majonezu
  • 3 łyżki śmietany (18%)
  • 1 łyżeczka startej skórki z limonki
  • 2 łyżeczki świeżego soku z limonki
  • szczypta soli
  • 1 ząbek czosnku (przepuszczony przez praskę)


Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 220C.

Aby przygotować tacos, połącz kminek, kolendrę, słodką paprykę i chili w małej misce. Mieszanką przypraw posyp równomiernie obie strony ryby. Następnie wmasuj czosnek w filet i skrop odrobiną oleju. Zawiń rybę w folię aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 220 ° C przez 15 minut lub do momentu kiedy uznasz że ryba jest już gotowa. Umieść rybę w misce i podziel ją na małe kawałki za pomocą widelca.

Gdy ryba jest w piekarniku przygotuj sos: połącz wszystkie wyżej wymienione składniki w małej misce i odstaw na bok.

Podgrzej tortille według wskazówek na opakowaniu. Podziel rybę równomiernie między tortille i przykryj każdą z kapustą i sosem.

Smacznego!