niedziela, 14 kwietnia 2013

Cracked cookies | Popękane ciasteczka





Lately,we had a hunger for some cookies and this recipe found on 'framed cooks' went out really well! Perfectly moist with crunchy sugar coating and hint of ginger and cinnamon.

Ingredients:
for about 54 cookies
  • 1 1/2 cups brown sugar
  • 1/2 cup softened butter
  • 2 teaspoons cinnamon
  • 1 teaspoon dry ground ginger
  • 1/2 teaspoon nutmeg
  • 1 egg
  • 1 egg white
  • 2 3/4 cups flour
  • 3/4 teaspoon baking soda
  • white sugar for rolling
Directions:


In a big bowl place : brown sugar, butter, spices and the egg and egg white and beat at medium speed until well combined.

Whisk together flour and baking soda and slowly add to brown sugar mixture, beating at low speed, in the end you may need to use your hands.

Refrigerate dough for half an hour.

Preheat oven to 350F. Roll one tablespoon portions of dough into balls and roll in white sugar. Place on greased cookie sheets about 2 inches part.

Bake for 10 minutes. Cool for a few minutes on the cookie sheet and then remove to wire rack to cool completely.

Enjoy!


__________________________________________________________________

Miałyśmy ostatnio ochotę na ciasteczka,a te z przepisu framed cooks wyszły idealnie! Wilgotne w środku obtoczone w chrupiącym cukrze do tego cudownie korzenne.
 Czego chcieć więcej ? ;)

Składniki: 
na około 54 ciastka

  • 1 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki miękkiego masła
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru 
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 2 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 łyżeczki sody
  • cukier do obtoczenia
Przygotowanie:


W dużej misce umieść : brązowy cukier, masło, przyprawy, jajko i białko i ubijaj mikserem na średnich obrotach aż dobrze się połączą.

W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę i sodę i dodawaj powoli do mokrych składników, ubijając mikserem na niskich obrotach. Pod koniec ubijania mikser może się zacinać wtedy wyrób ciasto za pomocą rąk.

Z gotowego ciasta uformuj kulę i wstaw do lodówki na pół godziny.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Uformuj kulki, każdą z jednej łyżki ciasta i obtocz w cukrze. Umieść kulki na natłuszczonej blasze lub papierze do pieczenia w odległości 3/4 cm.

Piecz przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika daj im ostygnąć przez kilka minut na blasze, a następnie przełóż na kratkę do ostygnięcia.

Smacznego!