niedziela, 14 kwietnia 2013

Skinny Chicken Masala | Lekki Kurczak Masala


We missed exotic flavors in our menu. Looking for the recipe for today's dinner we thought about Indian Chicken Masala. This way to ​​prepare chicken will please all the fans of exotic dishes.


Ingredients:


  • 3 Tbsp oil 
  • 1 small onion, chopped 
  • 1 tbsp fresh ginger, finely chopped
  • 4 cloves garlic, minced
  • 1 1/2 cups crushed tomatoes
  • 6 oz fat free greek yogurt 
  • 1/2 cup milk
  • 1 tbsp cumin
  • 1 tbsp garam masala
  • 1 tbsp chili powder
  • 3 boneless chicken breasts, cut into bite sized pieces

+ 2 cups long rice
fresh cilantro (to garnish)



Directions:
Heat oil in a large pan over medium-high heat. Add the onions and cook until golden brown. Add ginger and stir for a few minutes then add the garlic and cook another minute or so. Add cumin, garam masala, chili powder. Mix well until fragrant (about 2 minutes).



Add tomatoes, yogurt and milk and stir until all the ingredients are well combined. 



Now add chicken and cook for about 15 minutes or until chicken is done. 



Serve with Long Rice or any other kind of rice you have.


Enjoy!

___________________________________________________________________________________


Zatęskniłyśmy za orientalnymi smakami w naszej kuchni. Szukając przepisu na dzisiejszy obiad pomyślałyśmy o indyjskim kurczaku Masala. Ten pomysł na przygotowanie kurczaka na pewno spodoba się wielbicielom egzotycznych dań.  


Składniki:


  • 3 łyżki oleju
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 1 łyżka świeżego imbiru, drobno posiekanego
  • 4 ząbki czosnku, przeciśniete przez praskę
  • 1 1/2 szklanki pomidorów z puszki (krojonych)
  • 170 gram lekkiego jogurtu greckiego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka kminu
  • 1 łyżka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczki chili w proszku
  • 3 piersi z kurczaka, pokrojonego na kawałki wielkości kęsa


+ 2 szklanki ryżu długoziarnistego
+ świeża kolendra (do dekoracji)


Przygotowanie:

Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do uzyskania złotobrązowego koloru. Następnie dodaj imbir i mieszaj przez kilka minut. Kolejno dodaj czosnek i smaż jeszcze około minuty. Dodaj kmin, garam masala, chili w proszku i dobrze wymieszaj.



Dodaj pomidory, jogurt i mleko i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.



Do gotującego się sosu dodaj kurczaka i gotuj przez kolejne 15 minut, lub do momentu gdy kurczak jest gotowy.



Podawaj z ryżem długoziarnistym lub jakimkolwiek innym który masz/lubisz.


Smacznego!