piątek, 14 czerwca 2013

Chicken noodle soup gone Asian | Rosół po azjatycku


Chicken noodle soup is one of all time favourite comfort food. This time we decided to add a little twist and make it Asian way by adding a little ginger and using chinese egg noodles. Turned out to be a great alternative for a regular chicken noodle soup. You have to give it a try!

Ingredients:
(serves 4)
  • 2 big chicken breasts
  • 1,5 l chicken stock
  • 1 teaspoon ground ginger
  • 200 g of chinese egg noodles
  • 1/2 cup chopped cilantro (+ more for garnish)
  • 1small onion (chopped)
  • 1 garlic clove (minced)
  • lime juice
  • olive oil
Preparation:

Heat the stock over high heat until boiling; Add chicken breasts and ginger to stock and stir.
When the meat is cooked, remove it from pot, shredd it and place back in stock.

In another pot, cook your noodles according to the package directions.

In a small frying pan, heat olive oil until hot. Add the onions and garlics to the hot pan and cook until brown and crispy and than add it to the pot with boiling stock. At the very end add chopped cilantro and cook for few more minutes.

Once everything is cooked, start layering in separate bowls. Fill each bowl with the cooked noodles, shredded chicken, chopped cilantro, and chopped green onions. Next, ladle the hot chicken stock onto the layers in each bowl. Serve each bowl with splash of lime juice some cilantro on top.

Enjoy!

____________________________________________________________

Rosół jest tą zupą, którą każdy z nas zna i jadł nie raz. Tym razem zdecydowaliśmy się nadać temu daniu azjatycki akcent, dodając imbir i zamieniając zwykły makaron na chińskie noodle. Okazał się być doskonałą alternatywą dla zwykłego rosołu. Musisz spróbować!



Składniki:
(dla 4 osób)
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 1,5 l bulionu z kurczaka
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 200 g chińskich noodli
  • 1/2 szklanki posiekanej kolendry/pietruszki (+ więcej do dekoracji)
  • 1 mała cebula (posiekana)
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • sok z limonki
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:

Na dużym ogniu doprowadź bulion drobiowy do wrzenia, dodaj piersi z kurczaka oraz imbir i wymieszaj. Gdy mięso jest ugotowane, wyjmij je z garnka, porwij na drobne kawałki i  umieścić z powrotem w garnku.

W innym garnku, ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.

Na małej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż uzyska brązowy kolor. Następnie dodaj warzywa do gotującego się rosołu. Pod koniec gotowania dodaj pietruszkę.

Gdy całość jest gotowa przygotuj miseczki w których podasz zupę. Wypełnij każdą miskę makaronem, a następnie wypełnij naczynia gorącą zupą. Podawaj z odrobiną świeżo wyciśniętego soku z limonki szczyptą pietruszki dla dekoracji.

Smacznego!