niedziela, 14 kwietnia 2013

Skinny chicken salad | Lekka sałatka z kurczakiem



This salad is perfect for lunch, dinner or supper. Depending on your taste and appetite, you can add all the ingredients or skip the chicken or the egg. 
 
In the kitchen, everything is up to you ;)

Ingredients:
(serves 3)

Chicken:
  • 3 small chicken breasts
  • 1 cup of plain yogurt (low fat)
  • 1 full teaspoon of sweet red peppers 
  • 1/2 teaspoon chili pepper
  • salt and pepper
Salad:
  • 9 oz of your favorite salad mix
  • a handful of pumpkin seeds (optional, you can also add sunflower seeds or walnuts)
  • 12 cherry tomatoes (cut in halfs)
  • 5 tablespoons of extra virgin olive oil
  • 2 tablespoon of lemon juice
  • 1 tablespoon of mustard 
  • salt and pepper
+ 3 eggs

Preparation:

Place the chicken, yogurt and spices in a bowl. Season with salt and pepper and marinate for at least 30 minutes.

Clean the marinated chicken of the excess of marinade. Put it on a hot greased skillet and cook for about 8-10 minutes.

While the chicken is in the pan, put salad into a large bowl. Add the cherry tomatoes and pumpkin seeds. In a separate bowl combine olive oil, lemon juice and mustard to make a dressing. Well-mixed and seasoned to taste with salt and pepper dressing is ready to be added to the salad. Mix all the ingredients thoroughly to evenly covered them with dressing.
When the chicken is ready remove it from the pan and let it rest for a few minutes before serving.

Meanwhile make fried eggs.

Serving:

Place equal portions of salad in a bowls/plates. On top of the salad put the chicken (one breast for a serving) cut into pieces and cover it with fired egg.

Enjoy!

_________________________________________________________________________

Ta sałatka jest idealna na lunch, obiad lub kolacje. W zależności od waszego gustu i  apetytu możecie dodać wszystkie składniki lub pominąć kurczaka bądź jajko. 

W kuchni wszystko zależy od was ;)


Składniki:
(porcja dla 3 osób)

Kurczak:
  • 3 nieduże piersi z kurczaka 
  • 150 gram jogurtu naturalnego (najlepiej z niską zawartością tłuszczu)
  • 1 kopiasta łyżeczka słodkiej papryki 
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki 
  • sól i pieprz
Sałatka:
  • 250 gram mieszanki ulubionych sałat
  • garść pestek dyni (opcjonalnie, można również dodać pestki słonecznika albo orzechy włoskie)
  • 12 pomidorków koktajlowych (przekrojonych na pół)
  • 5 łyżek oliwy extra vergine
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • 1 łyżka musztardy 
  • sól i pieprz
+ 3 jajka

Przygotowanie :

Do miski włożyć kurczaka, jogurt, przyprawy. Doprawić solą i pieprzem i marynować przez co najmniej 30 minut. 

Zamarynowanego kurczaka oczyścić z nadmiaru marynaty. Wyłożyć go na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię i smażyć przez około 8-10 minut.

Podczas gdy kurczak jest na patelni wysypać sałatę do dużej miski. Dodać do niej przekrojone na pół pomidorki i pestki dyni. W osobnej miseczce zrobić dressing z oliwy, soku z cytryny i musztardy. Dobrze wymieszany i przyprawiony do smaku sola i pieprzem dressing dodać do sałaty. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać aby równomiernie pokryły się dressingiem.
Usmażonego kurczaka zdjąć z patelni i dać mu odpocząć przez kilka minut przed podaniem.

W tym czasie usmażyć jajka sadzone.

Podanie :

Do misek/Na talerze nałożyć równe porcje sałatki, na niej ułożyć pokrojonego kurczaka (Jedna pierś na jedną porcje). Na samą górę położyć jajko sadzone.

Smacznego!