poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Aunt Meryl's Carrot Cake | Ciasto Marchewkowe Cioci Marylki



Aunt Meryl's carrot cake is the most popular and loved dessert in my family. It's moist, delicious and super easy to make. It took me a long time to get that recipie and now I'm more than happy to share it with you. 

Ingredients:

Cake:
  • 1,5 cup canola oil 
  • 2 cups sugar
  • 2 big carrots (grated)
  • 4 eggs (beaten)
  • 4 Tbs crushed wholenuts/pecans
  • 3 cups all-purpose flour
  • 2 tsp baking powder
  • 2 tsp baking soda 
  • 2 tsp cinnamon
  • pinch of salt
Frosting:
  • 10 oz cream cheese 
  • 5 Tbsp powdered sugar
  • 2/3 Tbsp lemon juice

Preparation:

Preaheat the oven to 355 degrees F and grease your baking pan.

Put all the ingrediens listed above in a big bowl and mix until it's smooth. Pour mixture into a baking pan and place in the oven. Bake for about 50-60minutes. Make sure it's ready by diping a wooden stick in a cake (if it comes out dry your cake is ready).

When the cake is in the oven go ahead and prepare frosting. In a medium sized bowl mix cream chease with powdered sugar and lemon juice. 

When the cake is ready and chilled cover cake with the frosting.

Enjoy!

____________________________________________________________

Ciasto marchewkowe cioci Marylki to ulubione ciasto całej rodziny. Jest wilgotne, pełne smaku i niesamowicie łatwe do przygotowania. Zdobycie tego przepisu zajęło mi sporo czasu, a teraz z przyjemnością dzielę się nim z Wami!

Składniki:

Ciasto:
  • 350 ml oleju roślinnego
  • 400 g cukru
  • 200 g marchwi (utartej na tarce)
  • 4 jajka ubite
  • 30 g zmielonych orzechów włoskich (opcjonalnie)
  • 350-400 g mąki 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 2 łyżeczki mielonego cynamony
  • szczypta soli 
Polewa:
  • 270 g serka kremowego 
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2/3 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i natłuść tortownicę.

Składniki ciasta wsyp do dużej miski i wyrób mikserem, aż będzie gładkie. Przygotowane ciasto włóż do natłuszczonej foremki lub tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 50-60 minut. Upewnij się, że ciasto jest gotowe wbijając drewniany patyczek do ciasta. Jeżeli wyjęty patyczek będzie suchy, możesz wyjąć ciasto z piekarnika i odstawić do wystygnięcia.

Kiedy ciasto jest w piekarniku możesz przygotować lukier. Zmiksuj kremowy serek, cukier puder i sok z cytryny. Tak przygotowaną polewą oblej ostygnięte ciasto. 

Smacznego!