niedziela, 14 kwietnia 2013

Cannelloni with Turkey, Ricotta and Roasted Pepper | Cannelloni z Indykiem, Ricotta i Pieczoną Papryka



Today we felt like Italian food and this recipe found on “Cookin’ CANUCK” cought our eyes. Here we present our version of this goodie!

Cannelloni with Turkey, Ricotta and Roasted Pepper

Ingredients:
(serves 4)

  • 8 no-bake lasagne noodles
  • ½  onion (chopped)
  • 2 garlic cloves (minced)
  • 1 lb. ground turkey
  • 1 cup baby spinach leaves
  • 1 roasted red bell pepper (thinly sliced)
  • 9 oz. ricotta cheese
  • 1 cup grated Parmesan cheese (leave a little to sprinkle at the end)
  • 1/2 tsp dried chilli flakes
  • 1/2 tsp freshly grated nutmeg
  • 1 tsp dried basil
  • 1tsp dried parsley
  • salt + pepper
  • 2 cups tomato sauce

Preparation:

Preheat oven to 425  F.
Pepper:
Place one big red pepper in the oven. Grill it until it’s evenly roasted on the sides (about 20min). Remove from the oven and let it cool down for couple minutes. When it’s chilled remove the skin.
Now on the the filling:
Heat olive oil in a large pan,  set over medium-high heat. Add chopped onion and saute until they are just turning brown, about 2 minutes. Add minced garlic and saute for additional 30 seconds. Add ground turkey and cook, breaking up with wooden spoon, until turkey is ready. Put  turkey mixture to a large bowl. Let it cool.
Stir in baby spinach leaves and roasted red peppers(cut into thin strips). . Mix well.
Then add ricotta and Parmesan cheeses, dried chilli flakes, nutmeg, basil and parsley. Season with salt and pepper to taste.
Divide turkey mixture to 8 even parts. At one side of each lasagne noodle, place 1 part of  turkey mixture. Roll up noodles to form tubes.
Prepare a baking pan by spreading 3/4 cup tomato sauce on the bottom. Place pasta tubes  in the pan. Spread additional 1 1/2 cups tomato sauce on top. Make sure your cannellonies are evenly coated. Cover in foil andbake for 20minutes. After this time take your pan out from the oven, remove the foil and sprinkle with grated Parmesan cheese. Put the pan back in the oven for additional 4 minutes until Parmesan gets a little brown.
Enjoy!
_________________________________________________________________________
Dzisiaj miałyśmy ochotę na włoską kuchnię i nasz wzrok przykuł przepis zaczerpnięty z „Cookin’ CANUCK” . Poniżej prezentujemy naszą wersję tego smakołyku.


Cannelloni z Indykiem, Ricottą i Pieczoną Papryką

Składniki:
(dla 4 osób)

  • 8 płatów świeżego makaronu lasagne
  • ½ posiekanej cebuli
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 2 garści liści świeżego szpinaku
  • 1 pieczona czerwona papryka ( pokrojona na cienkie plasterki)
  • 250 g sera ricotta
  • 1 szklanka startego parmezanu (zostaw trochę do posypania na końcu)
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • sól + pieprz
  • 2 szklanki sosu pomidorowego


Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220 C.

Papryka:
Umieścić jedną dużą czerwoną paprykę w piekarniku. Grillować do czasu, gdy boki będą równomiernie podpieczone (około 20 minut). Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut. Kiedy się ochłodzi, usunąć skórkę.

Nadzienie:
Podgrz oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać posiekaną cebulę i podsmaż do zbrązowienia przez około 2 minuty. Dod przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż przez dodatkowe 30 sekund. Dod indyka i smażyć rozdzielając mięso drewnianą łyżką do momentu aż indyk będzie gotowy. Następnie umieścić mięso w dużej misce i ostudzić. Wymieszać z liśćmi szpinaku i pieczoną  pokrojoną w cienkie paski papryką.

Następnie dodać ricotte i parmezan, suszone płatki chili, gałkę muszkatołową, bazylię oraz natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 

Podzielić farsz na 8 równych części. Na końcu każdego płatu makaronu umieścić 1 część mieszanki indyka. Zrolować makaron w celu uzyskania walcowatego kształtu. 

Dno brytfanki, w której będzie pieczone cannelloni pokryć 3/4 szklanki sosu pomidorowego. Umieścić rurki makaronu w brytfance. Wylać dodatkowe półtorej szklanki sosu pomidorowego na wierzch makaronu. Upewnić się, że cannellonies są równomiernie pokryte. Przykryć brytfankę folią i piec 20 minut. Po upływie tego czasu wyjąć brytfankę z piekarnika, usunąć folię, posypać tartym parmezanem. Włożyć z powrotem do piekarnika na dodatkowe 4 minuty aż przyrumieni się parmezan.

Smacznego!