niedziela, 14 kwietnia 2013

The best Creamy Tomato Soup | Najlepsza Kremowa Zupa Pomidorowa


We have been looking for perfect tomato soup recipe for a long long time. This one is a combination of many recipes but we like to think that it is THE BEST ONE!

Ingredients:

(a big pot of soup)
  • 4 tbsp olive oil
  • 1 large onion
  • 3 cloves of garlic
  • 4 cans of tomatoes (whole peeled)
  • 1 tsp of tomato paste
  • 1 tsp cayenne pepper
  • 1 bouillon cube (dissolved in 700ml boiling water)
  • 2 tbsp balsamic vinegar
  • large handful of fresh basil
  • salt and pepper to taste
+ Cream / plain yogurt for decoration

Preparation:

Slice an onion (it does't have to be perfect because we are going to blend soup anyways) and chop the garlic. In a large pot, heat the olive oil and sauté the onion and garlic. When the vegetables are tender add the tomatoes , tomato paste, cayenne pepper and broth and mix well all the ingredients. Cook the soup for 20-30 minutes. After this time, turn off the heat and let it cool down a bit (you don't want to get burned while blending). Add basil to the soup and blend until it has creamy texture. Add balsamic vinegar and season with salt and pepper. Serve with cream splash.

Enjoy!

________________________________________________________________________

Przepisu na idealną zupę pomidorową szukałyśmy już od długiego czasu. Ten jest kombinacją kilku i lubimy myśleć, że właśnie to jest NAJLEPSZA ZUPA POMIDOROWA!

Składniki :


(na duży garnek zupy)

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 puszki pomidorów (w całości bez skórek)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • 1 kostka rosołowa (rozpuszczona w 700ml wrzącej wody)
  • 2 łyżki octu balsamicznego 
  • duża garść świeżej bazylii 
  • sól i pieprz do smaku

+ śmietana/jogurt naturalny do dekoracji 




Przygotowanie :

Cebulę pokrój w piórka (nie musi być idealnie zupę na końcu miksujemy na krem), czosnek niezdarnie posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę z czosnkiem. Kiedy warzywa zmiękną dodaj pomidory z puszek, koncentrat pomidorowy, ostrą paprykę oraz bulion i dobrze wymieszaj składniki. Gotuj zupę przez 20-30 minut. Po upływie tego czasu wyłącz ogień i daj jej trochę ostygnąć (nie chcemy się poparzyć podczas miksowania). Dodaj do zupy bazylię i za pomocą blendera zmiksuj zupę na krem. Dodaj ocet balsamiczny i dopraw zupę do smaku solą i pieprzem. Serwuj ze śmietanowym 'kleksem'.


Smacznego!