piątek, 19 kwietnia 2013

Baked Omelettes with lemony cream cheese frosting | Pieczone omleciki z serowo-cytrynowym nadzieniem



Unconventional (because they are baked) omelettes, served with a cheese filling that tastes just like a lemon cheesecake! Quick, delicious, refreshing and beautifully looking! Give it a try;)

Ingredients:
(serves 4)

Omelettes:
  • 3 eggs
  • ½ cup flour
  • ½ cup milk
  • teaspoon vanilla extract
  • 2 tablespoons melted butter + butter to grease the molds
  • Pinch of salt
Frosting:
  • 6 oz cream cheese
  • Juice of half a lemon
  • Zest of 1 lemon
  • 2/3 tablespoons powdered sugar + powdered sugar for sprinkling
Preparation:

Preheat the oven to 400 degrees F.

In a medium-size bowl, combine eggs, flour, milk and salt. Mix all the ingredients well so that there is no lumps. Melt the butter, pour to the egg mixture and mix thoroughly. Pour the dough into 4 pre-greased cake molds. Place in the oven (400 degrees F) and bake for about 20 minutes or until omelettes are nicely browned. Cake is going to grow a lot in the oven, after removing from heat it will shrink, do not worry about that ;)

While waiting for the omelettes to bake combine the ingredients for the filling and mix thoroughly.

Remove omelettes from the oven and wait for the moment, so they cool down a little. Gently remove from the molds. We serve them up side down (there should be a ‘crater’ on the bottom side), fill the ‘crater’ with lemony cream cheese, sprinkle with powdered sugar and serve!

Enjoy!
_____________________________________________

Niekonwencjonalne (bo pieczone) omlety, podane z serowym nadzieniem które smakuje zupełnie jak cytrynowy sernik. Szybkie, pyszne, odświeżające i jak pięknie wyglądają! Spróbujcie ;)

Składniki:
(na 4 porcje)

Omlety:
  • 3 jajka
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki mleka
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła + masło do posmarowania foremek
  • Szczypta soli
Nadzienie:
  • 150 g sera białego/serka kremowego
  • Sok z ½ cytryny
  • Skórka z 1 cytryny
  • 2/3 łyżki cukru pudru + cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

W średniej wielkości misce połącz jajka, mąkę, mleko i sól. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki tak by nie było grudek. Rozpuść masło, dolej do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto przelej do 4 uprzednio nasmarowanych masłem foremek. Wstaw do piekarnika (200 stopni C) i piecz przez około 20 minut lub aż omleciki będą ładnie rumiane. Ciasto bardzo rośnie w piekarniku, po wyjęciu się kurczy, nie przejmuj się tym ;)

Czekając aż omlety się upieką połącz składniki na nadzienie i dokładnie wymieszaj.

Gotowe omleciki wyjmij z piekarnika i poczekaj aż chwile przestygną. Delikatnie wyjmij z foremek. Od spodu powinien powstać ‘krater’,właśnie do niego nałóż cytrynowy serek, posyp całość cukrem pudrem i serwuj!

Smacznego!