środa, 1 maja 2013

Chicken-Parm Omelettes | Omlety z kurczakiem i serem



We love omelettes! They are quick, tasty and give us the energy for hours. Today, we suggest an omelette with chicken ham&Parmesan cheese, simple and delicious combination.

Ingredients 
(for one large omelette):

  • 1 tablespoon of butter
  • 3 eggs
  • 2-3 slices of chicken ham
  • ¼ cup grated Parmesan cheese
  • salt and pepper


+ fresh rosemary

Preparation:

In a small bowl, beat the eggs and season with salt and pepper. 
Usuing a small skillet (about 8 inches in diameter) melt the butter over low heat. Pour in the beaten eggs on a lightly heated pan (remember to fry omelette over low heat!). 
After 2-3 minutes the sides of the omelette should be already fried, the center part should be liquid, it is a good time to tear chicken slices and spread evenly over entire omelette. Fry for next 1-2 minutes, when the omelet is still slightly liquid in the center, sprinkle the top with parmesan. 
Cook for another minute, when you see that Parmesan cheese began to melt (an omelette should still be slightly liquid in the center) it's is ready. Gently slide it onto the plate, when the omelette is half way on a plate fold it in a half  (help yourself with wooden spatula) . Wait 2-3 minutes (it is super hot inside) and serve decorated with rosemary.

Enjoy!

________________________________________________________________________

Uwielbiamy omlety! Są szybkie, smaczne i dają nam energię na długie godziny. Dzisiaj proponujemy omlet z wędliną z kurczaka i parmezanem, proste i pyszne połączenie. 

Składniki:
(na jeden duży omlet)

  • łyżka masła
  • 3 jajka
  • 2-3 plastry wędliny z kurczaka
  • ¼ szklanki tartego parmezanu
  • sól i pieprz

+ świeży rozmaryn do podania

Przygotowanie:

W niewielkiej miseczce dokładnie roztrzep jajka, dopraw je solą i pieprzem. 

Na małej patelni (o średnicy ok. 20 cm) rozpuść masło na małym ogniu. Na lekko rozgrzaną patelnię wlej roztrzepane jajka, pozwól im się powoli ścinać (pamiętaj żeby smażyć omlet na małym ogniu!). 

Po 2-3 minutach boki omletu powinny być ścięte a środek płynny, to jest dobry moment by porozkładać na omlecie porwane plastry kurczaka. Smażyć przez kolejne 1-2 minut, gdy omlet jest jeszcze lekko płynny w środku, posypać wierzch parmezanem. Smażyć przez kolejną minutę, kiedy zobaczysz że parmezan zaczął się topić (środek omletu ciągle powinien być lekko płynny) omlet jest gotowy. 

Delikatnie zsuń go na talerz, w połowie skłądając omlet i przygniatając drewniana szpatułką (w ten sposób lekko płynny środek zetnie się po połączeniu). Odczekaj 2-3 minuty i podawaj omlet udekorowany rozmarynem.

Smacznego!  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz