We love
omelettes! They are quick, tasty and give us the energy for hours. Today, we
suggest an omelette with chicken ham&Parmesan cheese, simple and delicious
combination.
Ingredients
(for one large omelette):
- 1 tablespoon of butter
- 3 eggs
- 2-3 slices of chicken ham
- ¼ cup grated Parmesan cheese
- salt and pepper
+ fresh
rosemary
Preparation:
In a small
bowl, beat the eggs and season with salt and pepper.
Usuing a small
skillet (about 8 inches in diameter) melt the butter over low heat. Pour in the
beaten eggs on a lightly heated pan (remember to fry omelette over low heat!).
After 2-3 minutes the sides of the omelette should be already fried, the center
part should be liquid, it is a good time to tear chicken slices and spread
evenly over entire omelette. Fry for next 1-2 minutes, when the omelet is still
slightly liquid in the center, sprinkle the top with parmesan.
Cook for another
minute, when you see that Parmesan cheese began to melt (an omelette should
still be slightly liquid in the center) it's is ready. Gently slide it onto
the plate, when the omelette is half way on a plate fold it in a half (help yourself with wooden spatula) . Wait 2-3
minutes (it is super hot inside) and serve decorated with rosemary.
Enjoy!
________________________________________________________________________
Uwielbiamy
omlety! Są szybkie, smaczne i dają nam energię na długie godziny.
Dzisiaj proponujemy omlet z wędliną z kurczaka i parmezanem, proste i pyszne
połączenie.
Składniki:
(na jeden duży omlet)
- łyżka masła
- 3 jajka
- 2-3 plastry wędliny z kurczaka
- ¼ szklanki tartego parmezanu
- sól i pieprz
+ świeży rozmaryn do
podania
Przygotowanie:
W niewielkiej miseczce dokładnie
roztrzep jajka, dopraw je solą i pieprzem.
Na małej patelni (o średnicy ok. 20 cm) rozpuść masło na małym ogniu. Na lekko rozgrzaną patelnię wlej
roztrzepane jajka, pozwól im się powoli ścinać (pamiętaj żeby smażyć omlet na
małym ogniu!).
Po 2-3 minutach boki omletu powinny być ścięte a środek płynny,
to jest dobry moment by porozkładać na omlecie porwane plastry kurczaka. Smażyć
przez kolejne 1-2 minut, gdy omlet jest jeszcze lekko płynny w środku, posypać wierzch
parmezanem. Smażyć przez kolejną minutę, kiedy zobaczysz że parmezan zaczął się
topić (środek omletu ciągle powinien być lekko płynny) omlet jest gotowy.
Delikatnie
zsuń go na talerz, w połowie skłądając omlet i przygniatając drewniana
szpatułką (w ten sposób lekko płynny środek zetnie się po połączeniu). Odczekaj
2-3 minuty i podawaj omlet udekorowany rozmarynem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)