czwartek, 9 maja 2013

Grilled Traut with Asparagus | Grillowany Pstrąg ze szparagami



We try to eat healthy, and as we all know fish are irreplaceable part of a healthy diet. Here's a recipe for a juicy baked or grilled trout (after all it’s BBQ season) combined with delicious, seasonal asparagus!

Ingredients:
  • 3 trouts
  • ½ lemon (cut into slices and then into quarters)
  • bunch of dill
  • 3 teaspoons capers
  • 3 tablespoons butter
  • 500 g of asparagus
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 tablespoon balsamic vinegar
  • salt and pepper
Preparation:

Preheat the oven to 390 degress F.

Prepare three pieces of aluminum foil (must be a few inches longer than the fish). Put the fish on the foil and season the inside with salt and pepper, add a spoon of capers, a spoon of butter (divided into 2 pieces), 1/3 of dill and a few quarters of lemon. Close prepared fish and tightly wrap in foil to form a neat package (try not to leave any gaps for steam to escape).

Bake in a preheated oven (390 degrees F) or on the grill for 15-25 minutes depending on the size of trout.

When you put the fish in the oven, wash asparagus. Cut off their bottoms and place on a wire rack in the oven/grill and grill until they are still green and hard but crisp (about 10 minutes). Place ready asparagus in a bowl, season with salt, pepper, vinegar and olive oil and mix well.

Then just remove the fish from the oven/off the grill and serve!

Enjoy!

________________________________________________________________________

Staramy się zdrowo odżywiać, a jak wszyscy wiemy ryby powinny na stałe zagościć w zdrowej diecie. Oto przepis na soczystego pstrąga pieczonego lub grillowanego (w końcu sezon grillowy już dawno otwarty) podanego z pysznymi, sezonowymi szparagami!

Składniki:
  • 3 pstrągi
  • ½ cytryny (pokrojonej na plastry a potem na ćwiartki)
  • pęczek koperku
  • 3 łyżeczki kaparów
  • 3 łyżki masła
  • 500 g szparagów
  • 1 łyżka oliwy extra vergin
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

Przygotuj 3 kawałki folii aluminiowej (muszą być o kilka centymetrów dłuższe niż ryba). Na foli połóż rybę, dopraw ją od wewnątrz solą i pieprzem a następnie nafaszeruj łyżeczką kaparów, łyżką masła (najlepiej podzieloną na 2 kawałki), 1/3 koperku i kilkoma cząstkami cytryny.

Tak przygotowaną rybę zamknij a następnie szczelnie zawiń w folie tworząc zgrabny pakunek (postaraj się by nie pozostawić parze żadnej szczeliny na ucieczkę). Tak przygotowana rybę piecz w rozgrzanym piekarniku (200 stopni C) lub na grillu przez 15-25 minut w zależności od wielkości pstrąga.

Gdy wstawisz ryby do piekarnika, umyj szparagi. Urwij ich ‘nóżki’ i połóż na kratce piekarnika/grilla i grilluj aż będą intensywnie zielone, sprężyste lecz ciągle chrupkie (około 10 minut).  Gotowe szparagi umieść w miseczce, dopraw solą, pieprzem, octem i oliwą i dobrze wymieszaj.

Pozostaje już tylko wyjąć rybę z piekarnika/zdjąć z grilla i podawać!

Smacznego!