wtorek, 5 listopada 2013

Pumpkin Tart on Almond Crust | Tarta Dyniowa na Migdałowym Spodzie


Pumpkin is one of our favorite seasonal ingredients. This time, we propose to serve it on almond crust. The tart is fluffy and soft, perfect for autumn 5 o'clock tea.

Ingredients:
For one round baking form (9.5 inch diameter)

Crust:
  • 3.5 oz butter
  • 5.3 oz ground almonds
  • 4.2 oz flour
  • 1.8 oz icing sugar
  • 1 egg
  • pinch of salt

Filling:
  • 500 g pumpkin puree *
  • 3 eggs
  • 1/3 cup brown sugar
  • 7 oz heavy cream
  • 2 tbsp flour
  • 1 tsp cinnamon (optional)
  • pinch of salt
Preparation: bake pumpkin (peeled and cut into cubes) in a preheated to 360 degrees oven (it will take about 30 minutes for pumpkin to get soft); blend baked pumpkin into a smooth puree)

Preparation:

Preheat oven to 360 degrees F.

Place all the ingredients for crust in a bowl. Mix everything using your hands. Then cover the bottom and walls of baking form with the dough. Form a relatively high edge (about 1 inch). Place prepared crust in oven for 15-20 minutes, crust should be golden-brown.

In the meantime, prepare the filling. Place all the ingredients for filling in a large bowl and mix thoroughly. Pour it into cooled crust and bake for additional 30 minutes. The tart is ready once it's set in the middle, means that it is ready.

Serve sprinkled with powdered sugar and almonds.

Enjoy!

___________________________________________________________________

Dynia jest jednym z naszych ulubionych jesiennych sezonowych składników . Tym razem proponujemy podać ją na kruchym spodzie z migdałów. Jest ona puszysta i delikatna, idealna na podwieczorek.

Składniki:

Spód:

  • 100 g masła
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 120 g mąki
  • 50 g cukru pudru 
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 500 g puree z dyni* 
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 200 g śmietany kremówki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżczka cynamonu (opcjonalnie)
  • szczypta soli
* Przygotowanie: piecz dynie (obraną i pokrojoną w kostkę) w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut; upieczona dynie zmiksuj na gładkie puree)

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Wszystkie składniki na spód umieść w misce. Wyrób ciasto rękoma, następnie wyłóż nim formę (o średnicy około 24 cm) formując dość wysoki brzeg (około 2 cm). Tak przygotowana tartę umieść w piekarniku na 15-20 minut, tarta powinna mieć złoty kolor. 

W międzyczasie przygotuj nadzienie. Umieść wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Przelej nadzienie na lekko przestudzony spód i piecz przez kolejne 30 minut. Jeżeli tarta jest ścięta na środku znaczy że jest gotowa. 

Podawaj oprószoną cukrem pudrem i migdałami.

Smacznego!