czwartek, 14 listopada 2013

Oldschool scrambled eggs | Jajecznica na boczku z pomidorami i bazylią

_____________________________

One of the most basic recipies in the world - scrambled eggs! However, making a delicious, creamy scrambled eggs is more than just smashing the eggs into the pan. Let's start this gloomy day with oldschool, slowly fried scrambled eggs. Enjoy!


Ingredients:
one serving
  • 2-3 eggs
  • 3 slices of bacon
  • 6 cherry tomatoes
  • about 10 basil leaves
  • salt and pepper
+ bread of your choice

Preparation:

Prepare all ingredients: bacon (cut into small pieces), cherry tomatoes (cut in half), basil leaves (chopped).

Put the bacon in a frying pan and fry until the fat starts to melt and the meat is browned. If your bacon melts too much fat, remove the excess from the pan. Reduce the heat to very low. Break in the eggs into the pan Fry eggs over very low heat, constantly stiring with a wooden spatula. The process of cutting the eggs will take some time, but it is crutial to get this wonderful creamy consistency. When you notice that the scrambled eggs are coming to your preferred consistency (depending on whether you like it more or less done), add the tomatoes and basil. Mix well and leave on a heat for a few moments so the tomatoes are nice and warm. At the end of the season to taste with salt and pepper (remember that bacon is quite salty too) and mix thoroughly .

Serve with bread of your choice.

Enjoy!
_________________________________________________________________

Jeden z najbardziej podstawowych przepisów jaki istnieje, jajecznica! Jednak zrobienie pysznej, kremowej jajecznicy jest czymś więcej niż po prostu wbicie jajek na patelnie. Stara jak świat metoda na bardzo wolno smażoną jajecznice. Zapraszamy!

Składniki:
jedna porcja
  • 2-3 jajka
  • 3 plasterki boczku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • około 10 listków bazylii
  • sól i pieprz
+ tosty/chleb

Przygotowanie:


Przygotuj wszystkie składniki: boczek pokrój na niewielkie kawałki, pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, listki bazylii posiekaj na paseczki.

Wrzuć boczek na patelnię i smaż aż tłuszcz się wytopi, a mięso będzie rumiane. Jeżeli z Twojego boczku wytopiło się za dużo tłuszczu, usuń nadmiar z patelni. Zmniejsz ogień do bardzo małego. Wbij jajka na patelnię (jeżeli wolisz możesz je wcześniej wbić do miseczki, nie będziesz się spieszyć z wbijaniem). Smaż jajka na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając drewnianą szpatułką. Proces ścinania się jajek będzie długo trwać, ale dzięki temu uzyskamy bajecznie kremową konsystencję. Kiedy zauważysz, że jajecznica zbliża się do preferowanej konsystencji (w zależności od tego czy lubisz ją bardziej ściętą czy mniej), dodaj do niej pomidorki i bazylię. Wymieszaj całość, pozostaw nad ogniem jeszcze przez kilka chwil by pomidorki się podgrzały, a jajecznica do końca zgęstniała. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem (uważaj czasem boczek jest mocno słony) i dokładnie wymieszaj.

Podawaj z dowolnym rodzajem pieczywa. 

Smacznego!