Show stopping recipe with shrimp baked with cheesy bread crumbs. Served with baked veggies and crunchy croutons create a perfect composition of taste and texture.
We have got this recipe from a chef from Tel Aviv.
Ingredietns:
(for 8 servings - as a starter)
Bread crumbs:
- 5 slices plain white bread
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 100 gr straccino cheese (or fresh mozzarella with some extra salt)
- pinch of salt
- pinch of ground pepper
Shrimp:
- 5-6 shrimps per person
- 5 tbs lemon juice
- 1 garlic clove, crushed
- 1/2 cup olive oil
- some salt&pepper
+30
roasted cherry tomatoes (roast it with some olive oil, garlic, salt and brown sugar)
+2
egg plants (cubes- fried in olive oil)
+2
handfulls of croutons
+some fresh
basil leaves
Preparation:
Preheat oven to 430 degrees F.
For
the crumbs:
Put all ingredients in a food processor and pulse until it changes into thick crumbs.
For the shrimp:
In a small jar mix lemon juice, salt, pepper, garlic and olive oil. Shake until the ingredients are combined and set aside.
Place the shrimp on a
lightly oiled roasting pan close to each other, season with
salt and pepper and pour contetnt of a jar over the shrimp.
Sprinkle the shrimp with
the crumbs and roast in the preheated oven for 6-8 minutes.
Mix roasted tomatoes,
egg plants, croutons and basil and place on a plate. Pick the shrimps and place on top of the vegetables .
We serve it with a spoon
of natural yogurt and a dash of ground chilli and salt.
Enjoy!
_______________________________________________________________________________
Bardzo efektowna przystawka z krewetkami zapiekanymi pod serową kruszonką. Podane z pieczonymi warzywami i chrupiąca kruszonką stanowią idealną kompozycję.
Przepis dostałyśmy do znajomej restauratorki z Tel Avivu.
Składniki :
(porcja dla 8 osób - na przystawkę)
Chlebowe okruchy :
- 5 plasterków zwykłego białego chleba
- 1 łyżeczka świeżego tymianku
- 100 gr sera straccino ( ub świeża mozzarella z odrobiną soli)
- szczypta soli
- szczypta papryki mielonej
Krewetki :
- 5-6 krewetek na osobę
- 5 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku (zgnieciony)
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- trochę soli i pieprz
+30 pieczonych pomidorków cherry (piecz to z oliwą z oliwek, czosnkiem, solą i brązowym cukrem)
+2 bakłażany (pokrojone w kostkę - smażone w oliwie z oliwek)
+2 garści grzanek
+kilka listków świeżej bazylii
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C.
Chlebowe okruchy:
Umieść wszystkie składniki w malakserze i rozdrabniaj, aż zawartość zmieni się w grubo zmielone okruchy.
Krewetki :
W małym słoiku zmieszaj: sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek i oliwę z oliwek. Mieszaj aż składniki dobrze się połączą i odstaw na bok.
Na lekko natłuszczoną brytfannę wyłóż krewetki, dopraw solą i pieprzem i polej sosem cytrynowym.
Posyp krewetki zmielonymi okruchami piecz w rozgrzanym piekarniku przez 6-8 minut .
Wymieszać pieczone pomidory, bakłażany, grzanki i posiekane listki bazylii i umieść zgrabnie na talerzu. Na wierzchu warzyw umieść po kilka krewetek.
My podajemy to danie z łyżką jogurtu naturalnego i odrobiną mielonego chili i soli.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)