Light souffles perfect for people who care about their diet. Main ingredients of these are greek yogurt and eggs! You may serve them as a dessert or breakfast.
Ingredients:
(for 3 souffles)
- 1 pack light Greek yogurt
- 2 eggs - separately whites and yolks
- 2 tablespoons flour
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1/4 cup sugar (we used brown sugar)
- pinch of salt
Preheat oven to 375 degrees F.
Prepare ramekins - grease it with butter and sprinkle bottom and sides lightly with sugar.
In medium size bowl, mix the Greek yogurt, egg yolks, flour, sugar, salt and vanilla.
In a separate bowl whisk the whites until foamy. Using a spoon gradually add whites into the bowl with the rest of the ingredients and gently mix the ingredients.
Put the mixture into pre-prepared molds. Be sure not to fill the molds to the brim - souffle needs a space to grow.
Bake in preheated oven for about 15-20 minutes.
Serve souffles immediately before they fall. We sprinkled little powdered sugar on top and add some blueberries.
Enjoy!
________________________________________________________________________
Lekkie suflety idealne dla osób dbających o linie, ich głównymi składnikami są jogurt grecki i jajka! Z powodzeniem sprawdzą się na śniadanie bądź deser. Gorąco polecamy!
(na 3 suflety)
- 1 opakowanie lekkiego jogurtu greckiego
- 2 jajka - oddzielnie białka i żółtka
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/4 szklanki cukru (my użyłyśmy brązowego cukru)
- szczypta soli
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
Przygotuj 3 foremki, nasmaruj je masłem i lekko oprósz brzeg i boku cukrem.
W średniego rozmiaru misce zmieszaj jogurt grecki, żółtka, mąkę, cukier, sól i wanilię.
W osobnym naczyniu ubij białka - powinny mieć one konsystencję gęstej piany. Przy pomocy łyżki stopniowo przekładaj białkową pianę do miski z resztą składników, delikatnie łącząc składniki.
Przełóż masę do wcześniej przygotowanych foremek. Pamiętaj żeby nie wypełniać foremek po brzegi - suflet potrzebuje miejsca żeby urosnąć.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15-20 min.
Suflet podajemy od razu zanim zdąży opaść. My oprószyłyśmy go niewielką ilością cukru pudru i dodałyśmy trochę borówek.
Smacznego!
Jutro suflet ;)
OdpowiedzUsuń