wtorek, 1 października 2013

Apple Cake | Ciasto Jabłkowe


If you are looking for a quick and incredibly easy recipe for a delicious cake you just found it. Moreover, we would like to notice that the main ingredient is apple so it must be also super healthy, right?

Ingredients:
  • 2 cups flour
  • 1 cup brown sugar
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 large teaspoon cinnamon
  • 3 eggs
  • 3/4 cup oil
  • 1/4 cup water
  • 3 diced apples
  • 3/4 cup almonds (mix of flakes and whole)
  • handful of raisins soaked in rum
Preparation:

Preheat oven to 390 degrees F. 

In a large bowl, blend the eggs with the sugar, oil, water and all the dry ingredients. Then throw in diced apples, nuts and raisins. Mix by hand, so that the fruits and nuts are coated thoroughly.

Pour the mix into the prepared baking pan (we used round pan with a diameter of 20 cm) and put in the preheated oven. Bake for one hour.
When the cake is ready sprinkle with powdered sugar for decoration.

Enjoy!
________________________________________________________________________
Jeżeli szukasz szybkiego i niesamowicie łatwego przepisu na pyszne ciasto właśnie je znalazłeś. Co więcej warto zaznaczyć, że głównym składnikiem są tu jabłka więc musi być też niezwykle zdrowe, prawda?

Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka brązowego cukru  
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 duża łyżeczka cynamonu
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki wody 
  • 3 jabłka pokrojone w kostkę
  • bakalie - 3/4 szklanki migdałów (w płatkach i całych) + garść rodzynek moczonych w rumie
Przygotowanie:

Rozgrzej piec do 200 stopni C. W dużej misce zmiksuj jajka z cukrem, olejem, wodą i wszystkimi sypkimi składnikami. Następnie dorzuć pokrojone w niewielką kostkę jabłka i bakalie. Wymieszaj ręcznie, tak aby owoce i orzechy zostały dokładnie pokryte masą.

Całość przelej do wcześniej przygotowanej formy (my użyłyśmy okrągłej formy o średnicy 20 cm) i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 1 godzinę. 
Gotowe ciasto dla dekoracji oprósz cukrem pudrem. 

Smacznego!