Another recipe of worming up series, this time inspired by the book "Miss Dahl's Voluptuous Delights". Slightly spicy,very coconutty curry with chicken . It warmed us up and cheered up a little during another cloudy, fall day.
Ingredients:
(for 4 servings)
(for 4 servings)
- 2 tablespoons olive oil
- 1 onion
- 1 fresh chili (seeded or not as you prefer)
- 1/2 teaspoon chili flakes
- 3 cloves of garlic (minced)
- 2 tablespoons grated fresh ginger
- 2 teaspoons curry powder
- 4 chicken breast fillets (cut into bite-sized pieces )
- 400 ml coconut milk (we used light version)
- handful of chopped fresh coriander
- salt and pepper
Preparation:
Finely chop the onion and chili. Heat the olive oil over medium-high heat, add chopped vegetables. Add garlick and ginger and fry for about 2-3 minutes. Add curry powder and mix thoroughly all the ingredients .
Add chicken to the pen and fry for a while, stirring occasionally .
Pour in the coconut milk and boil over a low-high heat for about 15 minutes. Just before serving, add chopped coriander (you may leave a few leaves for garnish), season to taste with salt nad pepper and mix thoroughly.
Serve with rice or rice noodles .
Enjoy!
___________________________________________________________________
Kolejny z serii rozgrzewających przepisów, tym razem zainspirowany książką "Apetyczna panna Dahl". Lekko pikantne, mocno kokosowe curry z kurczakiem. Nas rozgrzało i trochę poprawiło humor w kolejny szary, jesienny dzień.
Składniki:
(na 4 porcje)
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 papryczka chili (z nasionami lub bez jak wolisz)
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartego świeżego imbiru
- 2 łyżeczki curry
- 4 filety z piersi kurczaka (pokrojonego w kawałki wielkości kęsa)
- 400 ml mleka kokosowego (my użyłyśmy light)
- garść świeżej posiekanej kolendry
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Drobno posiekaj cebulę i chili. Oliwę rozgrzej na średnim ogniu, dodaj posiekane warzywa. Prosto na patelnię przeciśnij czosnek przez praskę. Dorzuć imbir i smaż całość przez 2-3 minuty. Dodaj curry w proszku i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Do patelni dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez dłuższą chwilę, co jakiś czas mieszając.
Dolej do patelni mleczko kokosowe i dalej podgrzewaj na małym ogniu, przez około 15 minut. Tuż przed podaniem dosyp posiekaną kolendrę (możesz zostawić kilka listków do dekoracji), dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj całość.
Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)