sobota, 10 maja 2014

Roasted Beet Salad | Sałatka z Grilowanymi Burakami


Light dish for all of you who care about staying in shape. Sweet beets with soft mozzarella cheese and crunchy almonds were right up our alley, I hope that you and relish. 

Ingredients: 
(2 servings) 
  • 4 large beets 
  • 2 mozzarella balls
  • a handful of roasted almonds 
  • 2 cups arugula 
Dressing: 
  • 4 tablespoons olive oil 
  • 2 tablespoons balsamic vinegar 
  • salt & pepper to taste 
Preparation: 

Preheat oven to 355 degrees F. 

Peel the beets cut into thin slices, then spread evenly on a baking tray lined with aluminum foil, drizzle with olive oil and place in the oven for about 1 hour (or until the beets begin to lightly scorch). 

At the end of baking time, prepare the dressing and mix it with arugula. Divide the salad between two plates, then place the drained and sliced mozzarella and sliced ​​beets. Sprinkle with toasted almonds and drizzle with balsamic vinegar. 

Enjoy!
___________________________________________________

Lekkie danie dla wszystkich dbających o linię. Słodkie buraki z delikatną mozzarellą i chrupiącymi migdałami zdecydowanie przypadły nam do gustu, mamy nadzieję że zasmakują i wam.

Składniki:
(na 2 porcje)
  • 4 duże buraki
  • 2 kulki mozzarelli
  • garść prażonych migdałów
  • 2 szklanki rukoli
Dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól & pieprz do smaku
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. 

Buraki obierz i pokrój w cienkie plasterki, następnie rozłóż równomiernie na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrop oliwą i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok 1 godzinę (lub do momentu kiedy buraki zaczną się lekko przypiekać). 

Pod koniec pieczenia przygotuj dressing i wymieszaj go z rukolą. Rozdziel sałatę pomiędzy dwa talerze, następnie ułóż odsączoną i pokrojoną mozarellę i plasterki buraków. Całość posyp prażonymi migdałami i skrop octem balsamicznym.

Smacznego!