poniedziałek, 27 stycznia 2014

Blueberry-coconut Oatmeal | Borówkowo-kokosowa Owsianka


Oatmeal is one of our favorite breakfash dishes. The list of combinations and possibilities that oatmeal gives is endless. This time we decided to go with blueberrie&coconut combo.

Ingredients: 

(2 servings)

  • 3,5 oz old fashion oats
  • 8,5 oz milk (choose your favourite: fat, skim, almond, soy)/water 
  • 2 heaped tablespoons coconut flakes + a little bit for sprinkling 
  • 7 oz of blueberries 
  • 2 tablespoons agave syrup/honey (optional) 
  • salt 

Preparation: 


In a pot place the oats, milk/water and coconut flakes, season with a pinch of salt. Cook over low heat, stirring frequently, for about 5 minutes.

When the oatmeal is cooked and creamy, remove it from the heat and add blueberries and mix thoroughly. Place oatmeal into bowls, pour over some agave syrup/honey and top with remaining blueberries and a bit of shredded coconut. Serve hot! 

Enjoy it!
___________________________________________________________

Owsianka jest jednym z naszych ulubionych śniadaniowych dań. Liczba kombinacji i możliwości jakie daje owsianka jest ogromna, tym razem postawiłyśmy na borówki amerykańskie i kokos. 

Składniki:
(2 porcje)
  • 100 g płatków owsianych górskich
  • 250 ml mleka (jest tu zupełna dowolność: tłuste, chude, migdałowe, sojowe, wybierz swoje ulubione)/wody
  • 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych + odrobina do posypania
  • 200 g borówek amerykańskich 
  • 2 łyżki syropu z agawy/miodu (opcjonalnie)
  • sól
Przygotowanie:

W garnuszku umieść płatki owsiane, mleko/wodę oraz wiórki kokosowe, dopraw całość szczyptą soli. Podgrzewaj na małym ogniu często mieszając, chcemy by owsianka miała kremową konsystencję, zajmie to około 5 minut. 

Kiedy owsianka jest już ugotowana i kremowa, zdejmij ją z ognia i dodaj 150 g borówek, dokładnie wymieszaj. Przełóż gotową masę do miseczek, polej cienką stróżką syropu z agawy/miodu oraz posyp pozostałymi borówkami i odrobiną wiórków kokosowych. Serwuj gorące!

Smacznego!