niedziela, 18 sierpnia 2013

Our favorite Tagliatelle with Pesto | Nasze ulubione Tagliatelle z Pesto


Pasta with Pesto always works when you're starving and want to eat something quickly. This recipe from Jamie Oliver, slightly modified, is the best recipe in the world! 
Super quickly and super delicious. Highly recommend!

Ingredients:
4 servings

Pesto
  • 3 large handfuls of basil leaves
  • 2 handfuls of pine nuts
  • 2 cloves of garlic
  • 5-8 tbs extra virgin olive oil
  • 1 large handful of grated Parmesan cheese
  • salt and pepper to taste

+ 16 tagliatelle nests (4 per person)

Preparation:

Place basil leaves, 1 handful of pine nuts and garlic in a blender . Mix everything for about 20-25 seconds (long enough to chopp the ingredients but not completely grind them into a smooth paste). After this time, add the olive oil, add one spoon at the time, depending on your taste add more or less. Blend for another 10 seconds to combine all the ingredients. Add parmesan and mix the ingredients with a spoon. Season with salt and pepper to taste, mix well and set aside.

In a dry frying pan roast the other handful of pine nuts.

Cook the pasta according to package instructions. Add pesto to the hot pasta, mix thoroughly. Devide pasta between 4 plates, sprinkle with roasted pine nuts and serve!

Enjoy!
______________________________________________________________________

Makaron z Pesto zawsze się sprawdza kiedy umieramy z głodu i chcemy coś zjeść na szybko. Ten przepis, podpatrzony u Jamiego Oliviera i lekko zmodyfikowany, jest najlepszym przepisem na świecie! Pesto robi się błyskawicznie i jest przepyszne. Gorąco polecamy!

Składniki:
Porcja dla 4 osób

Pesto
  • 3 duże garści liści bazylii
  • 2 garści orzeszków piniowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 5-8 łyżek oliwy extra vergine
  • 1 duża garść tartego parmezanu 
  • sól i pieprz do smaku
+ 16 gniazdek tagliatelle (po 4 na osobę)

Przygotowanie:

W blenderze umieść listki bazylii, 1 garść orzeszków piniowych oraz czosnek. Miksuj wszystko przez około 20-25 sekund (miksuj tak długo by składniki były rozdrobnione lecz by nie zmielić ich na zupełnie gładką masę). Po tym czasie dodaj oliwę, dodawaj po łyżce, w zależności od gustu dodaj więcej lub mniej. Ponownie zmiksuj składniki przez około 10 sekund by wszystko dobrze się połączyło. Do zmiksowanego pesto dodaj parmezan, wymieszaj składniki łyżką. Dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i odstaw na bok.

Na suchej patelni upraż drugą garść orzeszków piniowych.

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gorącego makaronu dodaj pesto, dokładnie wymieszaj. Przełóż makaron na talerz, oprósz prażonymi orzeszkami piniowymi, udekoruj listkiem bazylii i podawaj!

Smacznego!