poniedziałek, 10 marca 2014

Orecchiette with Red Pepper Pesto | Orecchiette z Paprykowym Pesto


Pasta, pasta, pasta! This time with a very simple sauce of sweet roasted peppers. The process of grilling pepper is one of the wonders of the kitchen - makes  it wonderfully sweet and delicate and gives that somkey vibe.
Brilliant, simple recipe !


Ingredients:
for 4-5 servings
  • 3 red peppers
  • 2 cloves of garlic
  • large handful of basil leaves
  • large handful of pine nuts
  • large handful of grated parmesan cheese + some for dusting
  • 3 tablespoons olive oil
  • salt and pepper to taste
  • 500 g of pasta orecchiette (or any other pasta)
Preparation:

Preheat the oven to 430 degrees F. Put the peppers in the oven and bake until pepper starts turning black. This should take about 15-20 minutes. After this time, remove the peppers from the ovens and leave to cool. After that peel the skin and get rid of seeds.

Cook pasta 'al dente ' according to the instructions on the package.

Place prepared pepper in a blender. Add the garlic, basil, toaset pine nuts, parmesan and olive oil. Blend all until smooth. Season with salt and pepper to taste.

Drain the pasta and mix thoroughly with the sauce it , divide among plates, sprinkle with Parmesan cheese, garnish with basil leaf and serve hot!

Enjoy!
______________________________________________________

Pasta, pasta, pasta! Tym razem bardzo prosta z sosem ze słodkiej pieczonej papryki. Proces pieczenia a raczej 'palenia' papryki jest jednym z kuchennych cudów, pod jego wpływem jest ona cudownie słodka, wyraźnie paprykowa i ma delikatną grillową nutę. 
Genialny, prosty przepis!  

Składniki:
na 4-5 porcji

  • 3 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • duża garść liści bazylii
  • duża garść orzeszków piniowych 
  • duża garść startego parmezanu + trochę do posypania
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • 500 g makaronu orecchiette (lub dowolnego innego makaronu)
Przygotowanie:


Ustaw piekarnik na 220 stopni C na funkcje grilla. Włóż do piekarnika papryki i piecz tak długo aż się 'spalą' - skórka papryki zrobi się czarna. Zajmie to około 15-20 minut. Po tym czasie wyjmij papryki z piekarniki i pozostaw do przestygnięcia. Wystudzone papryki obierz ze skóry, pozbądź się gniazd nasiennych i wszystkich pestek. 

Makaron ugotuj 'al dente' zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Oczyszczone papryki umieść w blenderze. Dodaj do nich czosnek, bazylię, uprażone na suchej patelni orzeszki piniowe, parmezan oraz oliwę. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Odcedź makaron i dokładnie wymieszaj go z sosem, podziel między talerze, posyp parmezanem, udekoruj listkiem bazylii i podawaj gorące!

Smacznego!