niedziela, 30 marca 2014

Cream cheese Soufles | Serowe suflety


We believe that the best breakfast is a sweet breakfast. Fluffy soufflé with a bit of natural yogurt and raspberry-blueberry sauce left us fully satisfied.
We highly recommend sweet and fruity morning!


Ingredients:
(for 4 servings)

Souffle:
  • 200 g cream cheese (we used fat free)
  • 2 eggs
  • 1 extra egg white
  • 3 tablespoons of ground oatmeal
  • 3 tablespoons agave syrup or honey
  • 1 teaspoon vanilla paste
  • pinch of salt
+ fat to grease ramekins

Fruit sauce:
  • 3/4 cup raspberries (frozen or fresh)
  • 3/4 cup blueberries / berries (frozen or fresh)
+ plain yogurt for topping

Preparation:

Preheat oven to 355 degrees F.

In a large bowl, place the cream cheese, eggs, ground oats, agave syrup / honey and vanilla, mix everything thoroughly. In bowl, place egg whites with a pinch of salt and whisk until stiff. Add whites to the rest of ingredients and mix the ingredients thoroughly but gently.

Smear 4 ramekins with olive oil or butter. Pour the mass into prepared dishes pass and place in the preheated oven. Bake about 10-15 minutes.

When the soufflés are in the oven, prepare a fruit sauce. Place the raspberries and blueberries in a saucepan and place over low heat, cook for about 10 minutes until fruit starts falling apart and they get saucey. If you use frozen fruit you will not need the water , but if you're using fresh add about 1 /4 cup of water to the sauce so it doesn't burn.

Once the souffles are ready pour 2-3 tablespoons of plain yogurt, garnish with fruit sauce and serve immediately.

Enjoy!
_______________________________________________

Wyznajemy zasadę, że najlepsze śniadania to te na słodko. Puszyste suflety, z odrobiną jogurtu naturalnego i sosem z malin i borówek w 100% nas usatysfakcjonowały.  
Polecamy słodki i owocowy poranek!

Składniki:
4 kokilki

Suflety:
  • 200 g serka twarogowego (my używamy 0% ale masz dowolność :))
  • 2 jajka
  • 1 białko jajka
  • 4 łyżki zmielonych płatków owsianych (3 do sufletów, 1 do oprószenia kokilek)
  • 3 łyżki syropu z agawy lub miodu
  • 1 łyżeczka wanilii
  • szczypta soli
+ tłuszcz do posmarowania kokilek

Owoce:
  • 3/4 szklanki malin (mrożonych lub świeżych)
  • 3/4 szklanki borówek amerykańskich/jagód (mrożonych lub świeżych)

+ jogurt naturalny do polania

Przygotowanie: 


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

W sporej misce umieść serek, żółtka, zmielone płatki, syrop z agawy/miód oraz wanilię, wszystko dokładnie wymieszaj. W wysokim naczyniu umieść białka, dodaj do nich szczyptę soli i ubij na sztywną masę. Dodaj białka do masy serowej i wymieszaj składniki, dokładnie ale delikatnie. 

4 kokilki na suflety na posmaruj oliwą lub masłem i oprósz zmielonymi płatkami. Do tak przygotowanych naczynek przełóż masę na suflety. Piecz około 10-15 minut, aż ładnie wyrosną.

Kiedy suflety są w piekarniku przygotuj owocowy sos. Umieść owoce w garnuszku i postaw na małym ogniu, gotuj przez około 10 minut aż owoce się rozpadną i będą przypominać sos. Jeżeli używasz mrożonych owoców nie będziesz potrzebować wody, jednak jeżeli używasz świeżych dodaj około 1/4 szklanki wody by sos się nie przypalił.

Gotowe suflety polej 2-3 łyżkami jogurtu naturalnego, udekoruj sosem owocowym i natychmiast podawaj. 

Smacznego!