poniedziałek, 10 lutego 2014

Red Velvet Valentine's Day Crepes | Walentynkowe Naleśniki


Valentine's Day is coming up! Although we are not the biggest fans of this feast we decided that a little sweetness won't hurt.  So today we present 'Red Velvet' Crepes with a sweet vanilla cream cheese. Very simple, delicious and perfect for Valentine's Day breakfast. A few words to the men, this is super easy and effective way to suprise your Valentine ;)


Ingredients:
(makes about 10 small crepes)

for Crepes:
  • 1/2 cup flour
  • 3/4 cup milk (use your favorute kind)
  • 2 eggs
  • 1 tablespoon cocoa
  • 1 teaspoon red food coloring
  • 1 tablespoon vanilla essence / paste
  • pinch of salt
  • oil for frying
for the Filling:
  • 200 g cream cheese ( light cream cheese użyłyśmy )
  • 4 tablespoons agave syrup or 3 tablespoons granulated sugar
  • 1 teaspoon / paste vanilla
+ Cocoa for sprinkling
+ Whipped cream to serve

Preparation:

In a large bowl , place all the ingredients for creps. Mix thoroughoutly until texture is smooth, we do not want any lumps!

Place a small skillet over low heat . Give her a moment to warm up, sprinkle a bit of oil and start frying! Pour small amount of crepe mixture into the pan and quickly distribute it over the entire surface of the pan ( it's hard for us to determine the amount of mixture that you'll need because we do not know the size of your pan, the first crepe can be a test and immediately after frying quickly try it ;)). Fry for 1-2 minutes and then flip over and fry for another minute. In this way, fry all the crepss, be sure to add some oil to the pan every 2-3 crepes. You can cover ready creps or put in preheated oven to 140 degrees F so they dont get cold.

When the crepes are frying, prepare the filling. There is nothing easier, just place all ingredients in a bowl and mix thoroughly.

Time to prepare crepe triangles. Spread some filling on each crepe, fold in half and then in half again.

If the pancakes cool completely in the meantime and you want to give them hot at the moment you can put in a preheated oven to about 150 degrees F.

Serve sprinkled with cocoa, some whipped cream and love;)

Enjoy!
___________________________________________________________________

Zbliżają się Walentynki! Mimo, że nie jesteśmy największymi fankami tego święta stwierdziłyśmy, że odrobina uroczej czerwoności i słodyczy nie zaszkodzi. Stąd pomysł na naleśniki 'Red Velvet' z słodkim waniliowym serkiem. Danie bardzo proste, pyszne i idealne na walentynkowe śniadanie. Kilka słów do Panów, z łatwością przygotujecie takie naleśniki dla Dam Waszych serc ;)

Składniki:
na około 10 małych naleśników

Naleśniki
  • 1/2 szklanki mąki 
  • 3/4 szklanki mleka (użyłyśmy chudego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka czerwonego barwnika spożywczego
  • 1 łyżka esencji/pasty waniliowej
  • szczypta soli 
  • olej z pestek winogron do smażenia naleśników 
Nadzienie
  • 200 g serka kremowego (użyłyśmy serek light)
  • 4 łyżki syropu z agawy lub 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji/pasty waniliowej
+ kakao do posypania 
+ bita śmietana do podania

Przygotowanie:

W dużej misce umieść wszystkie składniki na naleśniki. Dokładnie wymieszaj całość, by konsystencja była gładka, nie chcemy żadnych grudek! 

Postaw niewielką patelnię na małym ogniu. Daj jej chwile by się rozgrzała, skrop odrobiną tłuszczu. Rozpoczynamy smażenie! Wlej na patelnię niewielką ilość masy i szybko ją rozprowadź po całej powierzchni patelni (ciężko nam określić ilość masy jaką potrzebujesz bo nie znamy rozmiarów twojej patelni, pierwszy naleśnik możesz potraktować jako próbny i zaraz po usmażeniu szybko zdegustować ;)). Smaż 1-2 minuty po czym przerzuć na drugą stronę i smaż kolejną minutę. W ten sposób usmaż wszystkie naleśniki, pamiętaj o natłuszczaniu patelni co 2-3 naleśniki, jeżeli tego nie zrobisz mogą przywierać. Usmażone naleśniki możesz przykryć bądź umieścić w nagrzanym do 60 stopni piekarniku by nie wystygły.

Kiedy naleśniki się smażą przygotuj nadzienie. Nie ma nic prostszego, umieść wszystkie składniki w miseczce i dokładnie wymieszaj.

Czas na przygotowanie naleśnikowych trójkątów. każdy naleśnik posmaruj masą serową, złóż na pół i potem jeszcze raz na pół. 

Jeżeli naleśniki w międzyczasie wystygły a chcesz je podać na gorąco możesz je na moment umieścić w piekarniku rozgrzanym do około 60/70 stopni.

Podawaj oprószone kakao z kleksem bitej śmietany oraz najlepszymi życzeniami walentynkowymi.

Smacznego!