piątek, 28 lutego 2014

Green curry&chicken soup | Zupa z zielonym curry i kurczakiem


  • As you may have noticed, we are big fans of oriental cuisine. This time we decided to prepare green curry soup with chicken and green beans. Simple recipe worth trying out.

  • Ingredients:
  • (serves 4)
  • 3 tablespoons olive oil
  • 1 large onion
  • 2 large chicken breasts
  • 50 g (one packet) green curry paste
  • 1 chilli
  • piece of ginger (size of a thub)
  • 1 can of coconut milk
  • 2 cups water
  • 200 g green beans
  • 200 grams of rice (cooked according to instructions on the package)
  • chives for sprinkling
  • salt and pepper
Preparation:



Prepare the ingredients: cut chicken into bite-sized pieces, season it with salt and pepper. Chop the onion into small cubes, cut chili in half and chop finely (if you do not want to dish to be too spicy get rid of the seeds); grate ginger, rinse beans with water and cut into 3 cm pieces.

In a large pot, heat up the olive oil. Add the onion and fry for 5-6 minutes until slightly softened. Then add the chicken and stir-fry for another 6-7 minutes until it's ready. Add curry paste, chili, ginger, coconut milk and a glass of water. Mix it well and bring to a boil. Add another cup of water and bring to boil again. Add the beans and cook for about 20 minutes.

Share rice between bowls, pour hot soup, sprinkle with chives and serve.

Enjoy!
             ____________________________________________________________

Jak już pewnie zauważyliście jesteśmy fankami kuchni orientalnej. Tym razem miałyśmy ochotę na zupę. Postawiłyśmy na zielone curry, kurczaka i fasolkę. Wyszło ostro dzięki chili, słodko dzięki mleku kokosowemu i aromatycznie dzięki curry i imbirowi. Prosty i godny polecenia przepis. 

Składniki:
(4 porcje)

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula 
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 50 g (jedna saszetka) zielonej pasty curry
  • 1 papryczka chili
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • 1 puszka mleka kokosowego 
  • 2 szklanki wody
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 200 g ryżu (ugotowanego zgodnie z instrukcja na opakowaniu)
  • szczypiorek do posypania
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Przygotuj składniki: kurczaka pokrój na kawałki wielkości kęsa, dopraw go solą i pieprzem; pokrój cebulę w drobną kostkę; papryczkę chili przekrój na pół i drobno posiekaj (jeżeli nie chcesz żeby danie było bardzo ostre pozbądź się pestek oraz błonek); imbir zetrzyj na tarce; fasolkę oczyść i pokrój w 3 cm kawałki.

W dużym garnku rozgrzej oliwę. Do garnka dodaj cebulę i smaż 5-6 minut aż lekko zmięknie. Następnie dodaj kurczaka i smaż całość przez kolejne 6-7 minut, aż będzie gotowy. Dodaj curry, chili, imbir, mleko kokosowe oraz szklankę wody. Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj drugą szklankę wody i ponownie doprowadź do wrzenia. Na koniec dodaj fasolkę i gotuj przez około 20 minut.


                                            Podziel ryż między miseczki, zalej go gorącą zupą, posyp szczypiorkiem i podawaj.

                                            Smacznego!