Tarts are simple, always work out and they are classic and glamorous. This is a very intense chocolate tart for all those chococholics out there. If you plan to give it to children or simply you like sweet desserts, we suggest increasing the amount of sugar.
Ingredients:
for a round baking form about 9" in diameter
Crust:
- 100 g of all purpose flour
- 60 g ground hazelnuts
- 2 tablespoons sugar
- 80 g butter (straight from the fridge)
- 1 small egg
Chocolate mass:
- 2 eggs
- 2 tablespoons brown sugar (if you like your desserts sweet add 4-5 tablespoons of sugar)
- 100 g of dark chocolate
- 80 ml double cream
- 1 tablespoon all purpose flour
+ some nuts for sprinkling
Preparation:
Place all crust ingredients in a bowl and quickly combine. Create a ball of dough, wrap in foil and place in refrigerator for at least 30 minutes.
When the cake has cooled, remove it from the refrigerator and lay off the form, creating a high bank. The easiest way to do this is with your hands. The dough should be evenly spread. Prick the dough with a fork (all over the surface of dough, and place in the refrigerator for about 15 minutes.
During this time, preheat the oven to 355 degrees F.
Insert the crust in the oven and bake for 10-15 minutes until golden brown will. After that time remove from the oven and set aside to cool down.
In the meantime, prepare the chocolate mass. In a large bowl, whisk the eggs with the sugar until it reaches the consitency of fluffy, light cream. In a water bath, place crushed chocolate with cream (rember about mixing it while the chocolate is melting), then set aside to cool for a moment. To the eggs mass add melted chocolate with cream( add tablespoon after tablespoon constantly whisking). Then add the flour (sieved through a sieve) and gently mix .
Pour the chocolate mass to the form with ready crust. For decoration sprinkle tart with hazelnuts, sliced or whole.
Re-insert the tart to the oven and bake for 10 minutes.
Serve solo or with a blob of whipped cream .
Enjoy!
_________________________________________________Tarty są proste, zawsze wychodzą a przy tym są niezwykle klasyczne i efektowne. Ta jest bardzo intensywnie czekoladowa, można powiedzieć, że wręcz gorzka od czekolady. Dlatego jeżeli planujecie podawać ją dzieciom lub najzwyczajniej w świecie lubicie słodkie desery sugerujemy zwiększyć ilość cukru (ilości podane są w przepisie :)).
Idealna dla czekoladoholików ograniczających cukier!
Składniki:
na okrągłą blachę około 23 cm średnicy
Spód:
- 100 g mąki pszennej
- 60 g zmielonych orzechów laskowych
- 2 łyżki cukru
- 80 g masła (prosto z lodówki)
- 1 niewielkie jajko
- 2 jajka
- 2 łyżki brązowego cukru (przy tej ilości tarta wychodzi mocno wytrawna, jeżeli wolicie by masa była wyczuwalnie słodka dodajcie 4-5 łyżek cukru)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 80 ml śmietany kremówki
- 1 łyżeczka mąki pszennej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na spód umieść w misce i szybko wyrób z nich ciasto. Możesz zrobić to również wysypując składniki na stolnicę i siekając całość nożem (w ten sposób nie ogrzejesz ciasta rękoma), kiedy składniki będą już bardzo drobno posiekane, wtedy szybko zagnieć ciasto rękoma. Utwórz z ciasta kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
Kiedy ciasto się schłodzi, wyjmij je z lodówki i wyłóż nim formę, tworząc przy tym wysoki brzeg. Najłatwiej będzie Ci to zrobić rękoma. Ciasto powinno być równomiernie rozprowadzone. Następnie dokładnie ponakłuwaj ciasto widelcem i ponownie umieść w lodówce na około 15 minut.
W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Wstaw spód tarty do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 10-15 minut aż będzie miała złoty kolor. Odstaw na bok do ostudzenia.
W międzyczasie przygotuj masę czekoladową. W sporej misce jajka ubij z cukrem na puszysty, jasny krem. W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę ze śmietaną, następnie odstaw na moment do przestygnięcia. Do masy z jajek dodaj rozpuszczoną czekoladę (dodawaj łyżka po łyżce stale ubijając na małych obrotach). Następnie dodaj mąkę przesianą przez sitko i delikatnie wymieszaj.
Masę czekoladową przelej na spód. Dla dekoracji posyp tartę orzechami laskowymi, pokrojonymi lub w całości.
Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz przez 10 minut.
Podawaj solo lub z kleksem bitej śmietany.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)