Spaghetti Bolognese is a classic that we all know and love. Everyone at least once cooked this dish, everyone has their own versions. However, after trying our spaghetti you will never get back to the old rules;)
Ingredients:
- 6 slices of bacon
- 1 medium-size onion
- 2 cloves of garlic
- 2 teaspoons dried oregano
- 18 oz minced beef&pork meat
- 30 oz chopped tomatoes (tinned)
- 2 tablespoons tomato paste
- 1/2 tsp dried chilli flakes
- 1 tablespoon sugar
- 1 tablespoon balsamic vinegar
- hand full of fresh basil
- 500 g spaghetti noodles
- 1 cup Parmesan cheese
- 1 tablespoon olive oil
- salt and pepper
Preparation:
Cut the bacon into small pieces. Finely chop the onion and garlic. In a big frying pan heat the oil, add the bacon and oregano and cook until bacon is golden-brown. Add onion and garlic and cook for about 6-8 minutes until the vegetables are tender and browned.
Add meat and fry it. Add tomatoes, tomato paste, chili, salt and pepper and mix well. Bring the sauce to a boil, reduce heat and simmer (covered) for about 30 minutes, stirring occasionally.
Cook the pasta according to the instructions on the package.
Back to the sauce. Remove the cover, add finely chopped basil, balsamic vinegar and sugar, mix well and cook until the sauce is creamy. Grate the parmesan. Add half of the cheese to the sauce and mix thoroughly, leave the other half to sprinkle spaghetti.
Drain cooked pasta, add half of the sauce to the pasta and mix well. Divide pasta between plates and cover with the remaining sauce. Sprinkle each serving with parmesan and serve immediately!
_________________________________________________________________________________
Spaghetti Bolognese jest klasykiem, który wszyscy znają i kochają. Każdy przynajmniej raz w swojej kulinarnej karierze gotował to danie, każdy ma swoją wersje. Jednak po przygotowaniu naszego spaghetti nigdy już nie wrócicie do starych przepisów ;)
Składniki:
- 6 plasterków wędzonego boczku
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 800 g pomidorów krojonych (z puszki)
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki płatków suszonego chili
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka octu balsamicznego
- mały pęczek świeżej bazylii
- 500 g spaghetti
- 1 szklanka sera Parmezan
- 3 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Pokrój boczek na niewielkie kawałki. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj boczek i oregano i smaż, aż mięso nabierze złocistego koloru. Dorzuć cebulę i czosnek, smaż około 6-8 minut aż warzywa zmiękną i się zarumienią.
Dodaj mięso mielone i podsmaż. Następie dorzuć pomidory, koncentrat pomidorowy,chili, sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 30 minut, co jakiś czas mieszając.
Wstaw wodę na makaron i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wracając do sosu. Zdejmij przykrywkę dodaj drobno posiekaną bazylię, ocet balsamiczny i cukier i dalej gotuj aż trochę odparuje i będzie miał kremową konsystencje. Zetrzyj parmezan. Połowę sera dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj (druga połowa posłuży do posypania spaghetti).
Ugotowany makaron odcedź, dodaj do niego połowę sosu i dokładnie wymieszaj. Rozłóż makaron na talerze i podziel między nie pozostały sos. Posyp każdą porcję parmezanem i podawaj gorące!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)