Delicious, fast and super easy idea for lunch/dinner. Brilliant for a meal with friends and parties. It presents beautifully and is a healthier alternative to traditional fajitas.
What's more you prepare this dish in 20 minutes! It is impossible not to love this recipe!
Ingredients:
4-8 servings depending on the size wraps
- 500 g of chicken brest
- 1 red bell pepper
- 1 green bell pepper
- 1 yellow bell pepper
- 2 medium red onions
- 1 heaped teaspoon smoked paprika
- 1 heaped teaspoon cumin
- 1/2 teaspoon chili powder
- 1-2 tablespoons oil
- salt and pepper to taste
+ wraps/rice to serve with
+ thick yogurt/sour cream
+ parsley to sprinkle
+ fresh veggies for example: cherry tomatoes (cut into smaller pieces), onion (sliced), cucumber (cubed), avocado (sliced)
+ salsa from this recipe
+ guacamole
Preparation:
Cut peppers in halfs, clean out of the seeds and cut into thin strips. Cut the chicken into long thin strips. Peel onions and cut into fairly thick feathers. Place all the ingredients in a bowl, add spice paprika, cumin, chili and salt and pepper. Add oil and mix thoroughly. All the ingredients should be thoroughly coated with spices.
Place heavy grill pan over high heat. The pan should be hot, it's important because thanks to this the dish will be nicely browned. Place chicken and pepper mixture on hot frying pan. Cook over medium-high heat for 7-10 minutes, stirring quite often. The time of cooking depends on the size of pieces of chicken.
In a meantime, chop the parsley. Place the yogurt in a bowl. Heat the wraps according to the instructions on the package. Place all the additions on the table, so everyone can easily prepare their own wraps.
Place the pan with chicken on the table in a company of additions. Ready! Now, let everyone make their favorite combination of their wrap.
Enjoy!
___________
Pyszny, szybki i super łatwy pomysł na lunch/obiad. Genialny na posiłek z przyjaciółmi i na imprezy. Pięknie się prezentuje i jest zdrowszą alternatywą dla klasycznych fajitas.
Co więcej przygotujesz to danie w 20 minut! Nie da się nie pokochać tego przepisu!
Składniki:
na 4-8 porcji w zależności od wielkości wrapów
- około 500 g piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 średnie czerwone cebule
- 1 kopiasta łyżeczka wędzonej papryki
- 1 kopiasta łyżeczka kminu
- 1/2 łyżeczki suszonego mielonego chili
- 1-2 łyżki oleju (najlepiej lnianego)
- sól i pieprz do smaku
+ wrapy/ryż/kasza do podania
+ gęsty jogurt/śmietana do podania
+ pietruszka do posypania
+ dowolne świeże warzywa np. pomidorki koktajlowe (pokrojone na mniejsze kawałki), cebula (posiekana w piórka), ogórek (pokrojony w kostkę), awokado (pokrojone w plastry)
+ salsa z tego przepisu
+ guacamole
Przygotowanie:
Papryki przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych i pokryj w cienkie paseczki. Kurczaka również pokrój w długie cienkie paski. Cebule obierz i pokrój w dość grube piórka. Wszystkie składniki umieść w misce, przypraw papryką, kminem, chili oraz solą i pieprzem. Dodaj olej i dokładnie wymieszaj całość. Wszystkie składniki muszą być dokładnie pokryte przyprawami.
Patelnię grillową postaw na ogniu, mocno ją rozgrzej. To ważne bo dzięki temu danie będzie ładnie przyrumienione. Na gorącą patelnie wrzuć wszystkie składniki. Smaż na średnio-dużym ogniu przez 7-10 minut, mieszając co jakiś czas. Czas zależy od wielkości kawałków kurczaka.
Kiedy kurczak dochodzi, posiekaj pietruszkę. Jogurt przełóż do miseczki. Podgrzej wrapy według instrukcji na opakowaniu. Wszystko umieść na stole, podczas lunchu/obiadu każdy stworzy sobie własnego wrapa.
Gotowego kurczaka umieść na stole w towarzystwie dodatków. I do roboty! Niech każdy umieści sobie na talerzu wrapa, następnie na środek nałoży kurczaka z warzywami oraz doda ulubione dodatki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)