Marzipan is decadent, elegant and takes us back in time. You can form the marzipan balls and serve as pralines or create marzipan bars. It is soft and aromatic. A must try!
Ingredients:
(makes approximately 50 balls or 8 bars)
- 400 g ground almonds
- 1 cup granulated sugar
- 1/2 cup amaretto
- 2 teaspoons rose syrup / essence of rose
+ optional cocoa for rolling
Preparation:
In a bowl, combine all the ingredients together and mix throughoutly. Shape the mass into the balls with a diameter of approximately 1.5-2cm or into the bars.
Place ready sweets in the refrigerator for at least 30 minutes. You can serve it solo or rolled in cocoa. You might as well pack it nicely and make someone a sweet treat;)
Enjoy it!
_____________________________________________________________________
Marcepan jest dekadencki, elegancki i przenosi nas do dawnych czasów. Te marcepany możecie uformować w kuleczki i podawać jako praliny lub stworzyć z nich 'batoniki' marcepanowe. Miękkie, soczyste i aromatyczne. Można tak opisywać w nieskończoność, po prostu spróbujcie!Składniki:
(na około 50 kuleczek lub 8 batoników)
- 400 g zmielonych migdałów
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/2 szklanki amaretto
- 2 łyżeczki syropu różanego/esencji różanej
+ opcjonalnie kakao do obtoczenia
Przygotowanie:
W misce połącz wszystkie składniki tak by utworzyły jednolitą masę. Z masy ukształtuj kuleczki o średnicy około 1.5-2cm lub batoniki.
Gotowe smakołyki umieść w lodówce na co najmniej 30 minut. Możesz podawać solo lub obtoczone w kakao. Równie dobrze możesz ładnie je zapakować i sprawić komuś słodki upominek ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Any doubts? Questions? Go for it! | Masz wątpliwości? Pytanie? Strzelaj ;)